Blog posts

Valkenswaards eigen Eden

Valkenswaards eigen Eden

Actueel, Nieuwe restaurants

Brabant, het land waar het leven goed is, is een ‘paradijsje’ rijker. Aan de Eindhovenseweg 115 in Valkenswaard openden de Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans restaurant Eden. Groos deed ervaring op bij Sabero in Roermond (**) en Cooijmans kookte een Bib Gourmand bij Juliana’s in Valkenburg. Het jonge duo zit vol ambitie en mikt op noteringen in de culinaire gidsen. Als je de foto’s ziet, moet dat lukken.

De twee realiseren in hun provincie nu hun horecadroom: een eigen restaurant. Groos en Cooijmans vielen beiden voor het pand waarin voorheen Vida Pura huisvestte, en besloten om er samen van start te gaan.

Uitgesproken smaken
Met Eden wil het duo boven het gemiddelde Nederlandse uitsteken. “We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit”, aldus de ondernemers. “Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.”

Internationale keuken
De internationaal georiënteerde keuken wordt geleid door Herman Cooijmans. De basis van de kaart is een menu van zeven gangen met daarnaast een aantal à-la-cartegerechten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van de gast; voor iedereen wordt een passend menu verzorgd.

In het openingsmenu zitten gerechten met onder meer kreeft, krab, coquille en het Kempische hoen. De prijs voor drie gangen bedraagt 38 euro (en dat is opvallend omdat men daarmee net een euro buiten de norm voor een Bib Gourmand van Michelin valt), het volledige menu van zeven gangen kost 75 euro.

Vernieuwend en klassiek
Robin Groos begeeft zich aan de voorkant van het restaurant. De wijnkaart van deze aspirant-vinoloog omschrijft zich als vernieuwend, maar ook klassiek.

Beleving
Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Robin Groos en Herman Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Het concept is toegankelijk, maar met hoge kwaliteitseisen. De naam is bewust gekozen om gasten iets paradijselijks in het vooruitzicht te stellen. Dat is waar het in dit restaurant om draait: service en producten van het hoogste niveau en gasten in de watten leggen.

Restaurant Eden is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner en zondag voor lunch en diner.

restaurant-eden.nl
(bron: persbericht)

About the author