Blog posts

Haring 2016 aan wal

Haring 2016 aan wal

Actueel

De haring is weer best dit jaar! Niet 16, maar maar liefst 21 procent vet hebben ze op de graatjes en dat betekent dus 5 procent meer smaak, want – we weten het hè – vet is smaak! Zoals ieder jaar werd de Hollandse Nieuwe weer feestelijk gepresenteerd door Roberto Payer (Hilton) en Erik van As van de gelijknamige versvishandel, misschien wel de beste in- en verkopers van vis waarbij duurzaamheid al heel lang hoog in het vaandel van Van As staat.

Hi society!
En het was me een partij druk op dé haringparty met bekende en minder bekende mensen uit niet alleen het culinaire, maar ook het ‘society’ leven waar uw verslaggever helaas amper kaas van gegeten heeft, maar hij gaat een poging doen. Joop Braakhekke meteen een handje gegeven bij de entree en daar arriveerde ook Angelique Schmeinck (die binnenkort met een nieuw tv-format op 24Kitchen te zien is), Roger Rassin (onvolprezen chef van La Rive), ex-sterklasdocent Willem Himmelreich (die prachtige verhalen over zijn pupillen kan vertellen), Roberto Payer zélf natuurlijk die zowel general manager van het Hilton als van het vijfsterren ‘deluxe’ Waldorf Astoria-hotel is (ga er maar aan staan), en ja, daar was de innemende Ferry van Houten, patron van het schitterend gelegen restaurant Het Bosch, en natuurlijk … Julius Jaspers liet dit evenement na een succesvol weekendje BBQ’en natuurlijk niet schieten, en ha … daar hebben we Mara Grimm (de oud-eindredactrice van Lekker en biografe van Sergio Herman) die ons spoedig verrast met haar nieuwe boek waarin het ontbijt centraal staat (via het web al te bestellen voor € 25,-). Fotograaf Jan Bartelsman, ook van de partij. Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde zette hier ook zijn tanden in de Hollandse Nieuwe en ondertussen ziet hij er nog steeds fan-tas-tisch uit na het schrijven van de boeken Weg van de supermarkt en Het antidieetboek. Hij is het levend bewijs dat je zonder ingewikkelde diëten blijvend kunt afvallen en lean and mean kunt blijven. En hee … was dat nou Stan Huygens? Eh … de om de hoek wonende Thomas Lepeltak? Jazeker! En er waren nog veel en veel meer mensen die ik niet ken. Nou ja … avond afgesloten aan de bar met de goedgemutste heren Tom Kellerhuis (HP-De Tijd), city marketeer Frits Huffnagel en Eugen van de Pas, uitgever van onder meer Italië Magazine en Leven in Frankrijk. Binnenkort begint het weer, vertelde hij: de zoektocht naar ‘het Italiaans restaurant van het jaar’ en het ‘fijnste Franse restaurant’. In september meer!
De in afgelopen jaren nimmer ontbrekende Karel Bagijn schitterde door afwezigheid. Over hem gewichtig nieuws: binnenkort leest u hier zijn columns. Jawel, vanuit Frankrijk! En o ja … wie hier ook niet meer komt: boefje Joop Munsterman, de oud-sponsor van de Haring Party en dat is maar goed ook, toch? Niemand mist ‘m.

About the author