Blog posts

Kip & kreeft bij Yoepz

Kip & kreeft bij Yoepz

Actueel, Nieuwe restaurants

Kijk … wat leuk! Je knippert even met je ogen en … poef!!! Weer een nieuw restaurant in het Amsterdamse Rivierenbuurtje! Yoepz heet het met als ondertitel ‘kip & kreeft’, surf and turf, zeggen we dan.

AANPASSING: inmiddels heeft Yoepz het veld moeten ruimen voor Loetje, een biefstukkenconcepts van dezelfde horeca-ondernemer.

En dus heeft alles op de kaart een raakvlak met kip en kreeft. Die kip blijkt overigens Nederlandse scharrelkip te zijn en de kreeft komt uit Canada en wordt levend verwerkt in de keuken (maar bij het binnenlopen ontdekte ik geen homarium, misschien jammer?).

De menukaart ziet er goed uit met allerlei leuke gerechtjes zoals kreeftenkroketten (2 voor € 9,75), een Caesar’s salade voor € 6,25 tijdens de lunch (keurig, maar kan ook groter voor € 12,50) of de surf & turf-versie voor € 1,50 meer (lunchkaart), keurig! Verder een kipburger, een lobster roll of een Vietnamees kippetje op een gestoomd broodje, kreeften- en kippensoep, een halve kreeft in combinatie met een halve kip voor € 26,75 … nou ja. kijk maar even op de bijgevoegde afbeeldingen. Betaalbare wijnen ook!
Keuken sluit om 22.30 uur. Binnenkort maar eens uitproberen … 

Yoepz-menu1

Yoepz-menu2

About the author