Blog posts

Directiewissel bij De l’Europe

Directiewissel bij De l’Europe

Actueel

Per 1 mei is Edward Leenders de nieuwe algemeen directeur van De L’Europe Amsterdam. Hiermee volgt hij het vertrouwde gezicht van Tom Krooswijk op die zich negen jaar met veel gedrevenheid inzette voor dit iconische Amsterdamse vijfsterrenhotel. Hotelier pur sang Krooswijk was ondermeer verantwoordelijk voor de grote renovatie in 2011 om De L’Europe te profileren in het vijfsterren-deluxe-segment. Voorlopig blijft hij consul voor Monaco in Amsterdam en is niet van plan stil te blijven zitten.

Leenders laat weten zich ‘bevoorrecht en enthousiast’ te voelen bij het vooruitzicht op zijn nieuwe functie binnen De L’Europe. “Door de jaren heen heb ik veel bewondering gehad voor de prestaties en de werkwijze van Tom Krooswijk”, zegt Leenders in een persbericht. “De L’Europe bleef altijd één van mijn aspiraties gedurende mijn eigen internationale ervaringen. Ik ben vereerd met het in mij gestelde vertrouwen van moederbedrijf Heineken International en het is mijn doel om De L’Europe verder te ontwikkelen en te verfijnen.”

Edward Leenders
Leenders, afgestudeerd aan Hotelschool Den Haag, heeft jarenlange ervaring in de internationale hotellerie waarbij hij diverse functies in hotelketens als Hyatt International en Rocco Forte Hotels vervulde. In zijn laatste posities is Leenders vooral betrokken geweest bij de openingen van nieuwe hotels, onder meer het Brown’s hotel in Londen. In 2009 heeft hij in de functie als brand support director voor Rocco Forte Hotels voornamelijk een ondersteunde rol gehad van het directieteam waar onder meer het waarborgen van de hotelkwaliteit en het behouden van de internationale relaties voorop stond. Leenders keerde in 2011 terug in actieve hoteloperaties als general manager van Hotel Savoy in Florence en 4,5 jaar later bij hotel Amigo inBrussel.

Edward Leenders

Tom Krooswijk
Tom Krooswijk vertelt BijzondereRestaurants bij zijn vertrek: “Ik blijf voorlopig consul voor Monaco in Amsterdam, maar wie weet. Misschien ga ik nog wel een hotelletje openen of renoveren.”
De immer zeer betrokken Tom Krooswijk vervulde sinds 1972 diverse executive functies binnen de internationale hotellerie. Hij bracht een brede expertise mee op het gebied van (pre-)opening, herpositioneringstrajecten, renovaties en algemeen management bij hotelketens wereldwijd: zo vervulde hij de rol als COO en VP Planning & Development voor Trianon Hotels & Resorts. In Frankrijk werkte hij voor JJW Hotels & Resorts en 33 jaren van zijn leven werkte hij voor de InterContinental Hotel Group (onder meer in diverse luxebestemmingen als Riyadh, Dubai, Moskou, Wenen, Parijs en Cannes). “Ik heb met veel plezier voor Heinekens tophotel, De L’Europe Amsterdam, gewerkt en kijk terug op een hele warme en bijzondere tijd. Ik ben ervan overtuigd dat Edward Leenders, die ik al geruime tijd ken, daar nog een schepje boven op gaat gooien. Met zijn ervaring en zijn wil, is De L’Europe klaar voor de volgende stap”, aldus Krooswijk.

About the author