Blog posts

‘Oude’ chef Franz Conde terug in Hilton Amsterdam

‘Oude’ chef Franz Conde terug in Hilton Amsterdam

Actueel

Na twee jaar ‘vreemd gaan’ is de sympathieke Franz Conde terug op het honk in ‘t Hilton in Amsterdam-Zuid als executive chef. In die hoedanigheid werkte hij daar al tussen 2007 en 2016 om toen naar Hilton Boekarest te vertrekken. Het zal vast een uitdaging geweest zijn om het statige klassieke Hilton te versterken, maar hé … Roemenië, dat is toch een culturele natte dweil in je gezicht (Ceaușescu verpeste deze ookt blakende stad totaal). Maar Franz’ keukenbeleid leidde in ieder geval tot prijzen voor het – net als in Amsterdam – ook daar gevestigde Italiaanse restaurant Roberto’s (vernoemd naar geestelijk vader Roberto Payer, de algemeen directeur van Hilton Amsterdam) en hij kreeg het voor elkaar de banqueting-organisatie te stroomlijnen die volgens een persbericht ‘de grootste en grootse nationale events moeiteloos tot een succes maakten’.

Do bears …

Precies op het moment dat Franz die dweil voelde, kwam de vraag of hij naar Amsterdam terug wilde. ‘Do bears bear?’ zeggen de Amerikanen dan. Natuurlijk wilde hij dat! Terug op ’t honk breekt voor de geboren Venezolaan (1968) een nieuwe fase aan om met het keukenteam van ‘t Hilton verdere stappen te zetten. Franz verheugt zich op de komende periode: “2019 wordt een jubileumjaar voor het Hilton én restaurant Roberto’s mag dit najaar zijn 25-jarig jubileum vieren, dus … ik val met mijn neus in de speekwoordelijke boter”, zegt Conde.

Roberto’s als ‘hangout’

In de opmaat naar de viering van Roberto’s jubileum is het team op volle sterkte gebracht. Vanuit Sydney (Australië) werd Raffaele Esposito(Napels, 1987) ingevlogen als restaurantmanager. Hij komt uit een Napolitaanse restaurantfamilie en bouwde brede ervaring op als gastheer en manager in Italiaanse en internationaal bekende (sterren)restaurants. Hij staat te popelen om het jubilerende Roberto’s Restaurant te presenteren als ‘een klassieke Italiaanse hangout’, zoals hij het zelf voor ogen heeft.

Klassiek Italiaans bereid aan tafel

In de keuken van Roberto’s staat een ervaren team met souschef Dario Spiga, de beste ‘pasta-artiest’ Michele Piazzalunga en de onlangs teruggekeerde Andrea Rinaldi. Vanaf medio september wordt het jubileum van Roberto’s gevierd met verschillende jubileumactiviteiten waaronder een maandelijks wisselende seizoenskaart en het concept Roberto’s Teatrogaan daarbij een belangrijke rol spelen. Onder de bezielende leiding van Conde wordt momenteel deze typisch klassiek-Italiaanse ‘voorstelling van gerechten’ voorbereid die aan tafel worden bereid. De executive chef verwoord zijn missie voor Roberto’s: het brede repertoire aan culinair Italiaans culinair erfgoed waar ik als jeugdig chef mee kennismaakte, op z’n Roberto’s op de kaart zetten.

Franz Conde’s curriculum vitae:

geboren in Caracas, Venezuela (1968)
commis de cuisine in 1987 terwijl hij geologie studeerde
kreeg de kans voor Slow Food te koken voor Italiaanse vertegenwoordigers van deze beweging en vertrok op uitnodiging van hen naar Italië. Hij kwam in de leer bij:
– Antica Osteria del Ponte***
– Aimo e Nadia**
– San Domenico di Imola**
– Enoteca Pinchiorri***
Na deze stages ontwikkelde hij zich als chef in New York, Venezuela en Londen.
Vier jaar lang had hij een eigen restaurant, Araguain Dartmouth (GB) en bedacht als culinair consultant prijswinnende gastronomieconcepten voor restaurantgroepen.
In 2005 werd hij benoemd tot executive souschef van het Turkse Ciragan Palace KempinskiIstanbul.
Tussen 2007 en 2016 werkte hij bij Hilton Amsterdam als executive chef, waarna hij de afgelopen twee jaar in diezelfde positie actief was in Athenee Palace Hilton Bucharest, Roemenië.
Zijn belangrijkste persoonlijke waardering kreeg hij als winnaar van de Europese wedstrijd van Hilton Worldwide in 2011: de ‘Chef of champions’.

Franz Conde is columnist voor verschillende gastronomiebladen in Zuid-Amerika en gedurende zijn jaren in Groot-Brittannië was hij ook regelmatig te gast in The Good Food Channel (GB). Zijn hobby is koken met chocola en hij studeert in zijn vrije tijd kunstgeschiedenis en filosofie aan de Britse Open Universiteit.

(bron: persbericht Hilton Amsterdam)

About the author