Blog posts

Menno Post start Olivijn

Menno Post start Olivijn

Nieuwe restaurants

En weer is Haarlem (na De Zeeuw en bijvoorbeeld Rick May’s Fris) een culinaire hotspot rijker: in juli dit jaar opent meesterkok Menno Post er zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn (olivijn is een groen glasachtig mineraal). Dit restaurant (mét kunstgalerie) opent in het fraaie pand van het net verhuisde restaurant ML in de Kleine Houtstraat 70. Na vijf jaar chef-kok geweest te zijn van De Bokkedoorns** (Overveen), volgt hij zijn hart en zal solo verdergaan als creatief restaurateur. Vóór De Bokkedoorns werkte Post dertien jaar voor Ron Blaauw. 

In een persbericht staat dat Olivijn topgastronomie en huiselijk comfort samenbrengt in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het interieur zal – met respect voor het  monumentale karakter – een kleine restyling ondergaan. Op de eerste etage van het restaurant komt een kunstgalerie met de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen kunst gedineerd of vergaderd worden. Menno zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens van de gast.

Kunst van het weglaten
De keuken van Menno Post kenmerkt zich door de kunst van het weglaten. Met zijn gerechten vertelt hij als het ware een verhaal en dat bepaalt zijn eigen signatuur. Zijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak. Je zou zomaar een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu voor je neus kunnen krijgen. Op het bord is Menno luxueus en zorgt hij ervoor dat je als gast wel wat te snijden hebt. Neem nou zijn fenomenale gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes.

PJB

About the author